Ukelele Club Amersfoort

De beste Ukelele lessen in Amersfoort

Pieter Jochems - Ukelele docent Amersfoort

PieterJochems- Ukeleledocent Amersfoort

Cursusleider voor de Ukelele Club en docent voor de individuele individuele Ukelele lessen is Pieter Jochems.

Pieter begon met gitaarspelen toen hij 13 jaar was. In 1991 is hij met lof geslaagd aan het 'Musicians Institute' in Los Angeles, waar hij les kreeg van o.a. Howard Roberts, Robben Ford, Scott Henderson en Jennifer Batten. Terug in Nederland begon Pieter met het geven van gitaarles. Zowel als vaste docent als op invalbasis heeft hij gewerkt bij vele muziekscholen, o.a. in Hilversum, Vianen, Cothen, Almere en Amsterdam.
Sinds 2006 geeft Pieter les in Amersfoort. Veel leerlingen hebben via Pieter inmiddels het Conservatorium of Rock Academy kunnen bereiken.

Als uitvoerend artiest is Pieter erg veelzijdig:
sinds 1985 heeft hij veelvuldig opgetreden met diverse bands en ensembles waarin hij zowel klassiek, jazz, pop, rock, fusion, country en blues speelt.

Met diverse bands en als sessiegitarist heeft hij o.a. gespeeld met:
Rob Hoeke, Rene Schumann en Annie Schilder. Internationaal heeft Pieter gespeeld met Kevyn Lettau (latin-jazz), Steve Lukather (rock) en vele anderen.
Pieter werkte mee aan cd-opnames van o.a. 'Jeffrey', Alice Maywood en Sister Moon. Met o.a. Junkyard Dogs/ Duketown Dogs en BlueShaker is Pieter ook als componist te horen.

Tijdens de 'Corona- Lockdown' in de lente van 2020 is Pieter begonnen met het spelen van de Ukelele.
Als snel kreeg hij ook dit instrument onder de knie en begon hij met de Ukelele Club.
Het bleek een populaire cursus voor veel volwassenen!

Met al deze ervaring is Pieter een docent die de zin en onzin van lesstof weet te scheiden. Cursisten en leerlingen hebben aan Pieter een geduldig, maar kritische leraar, met een praktijkgerichte aanpak.